VDL Nedcar rukt op naar Susteren

VDL Nedcar heeft de manege Katsbek tussen de Holtummerweg en de Rijksweg N276 gekocht. De 4,3 hectare grond ligt in de gemeente Echt-Susteren! Dat is opmerkelijk, want het huidige plan van VDL Nedcar is om alleen uit te breiden op het grondgebied van de gemeente Sittard-Geleen. De toenmalige gemeente Susteren heeft daar indertijd al veel grond voor moeten afstaan. Maar voor VDL Nedcar is dat kennelijk niet genoeg. Wat heeft VDL Nedcar te zoeken op het grondgebied van de gemeente Echt-Susteren?

Des te opmerkelijker is dat de manege Katsbek een van de partijen is die beroep heeft aangetekend tegen de uitbreiding van VDL Nedcar. VDL Nedcar spreekt nu van een ‘strategische aankoop’ die is gedaan omdat de eigenaar het te koop aanbood. Tja, dat is inderdaad één beroepszaak minder. Maar dat kan niet de enige reden zijn. Een bedrijf als VDL Nedcar koopt echt geen 4,3 hectare grond zonder vooropgesteld plan.

Is VDL Nedcar van plan om nog verder naar het noorden in het gebied tussen Holtum en Susteren uit te breiden? Wat wil VDL Nedcar echt in Echt-Susteren? Het Smalste stukje van Nederland helemaal plat asfalteren en ombouwen tot een soort tweede DSM? Met de aankoop van Katsbek raken Nieuwstadt, Holtum en nu ook Susteren ingesloten door VDL Nedcar. Waar eindigt dit? Tot Nieuwstadt, Holtum en Susteren helemaal zijn opgeslokt door VDL Nedcar?