Provincie sloopt dassenburcht met jongen

Een deel van de dassenfamilie gezellig bij elkaar - Foto: Tony Kock

Gisteren werd weer eens duidelijk hoe de provincie met onze zeldzame, beschermde en kwetsbare dieren omgaat. Ondanks de waarschuwingen liet de provincie het slopen van de dassenburcht bij Roermond toch doorgaan. Het college van gedeputeerde staten heeft dit willens en wetens toegestaan en laten gebeuren. Gewetenloos en zelfs onwettig, want het gebeurt notabene in de voortplantingsperiode! Met als waarschijlijk triest gevolg, dat twee jonge dassen het niet gaan redden. Dit is waar De Groene Sporenwolf tegen strijdt! Want wat vandaag in Roermond is gebeurt, kan morgen in het Sterrebos gebeuren. En daarom zijn wij in beroep gegaan en hebben wij verzocht om een voorlopige voorziening om de kap van het Sterrebos tegen te houden. Steun ons in onze strijd tegen het onrecht, dat ook de dassen, vleermuizen en uilen hier dreigt te overkomen!